• Klik hier om foto's van onze projecten te zien!

Noodverlichting

Verlichting bij noodsituaties

Waarom noodverlichting?

Het is zeer belangrijk om bij een brand een gebouw makkelijk, snel en op een veilige manier te kunnen verlaten. Een brandveiligheidsvoorziening zoals noodverlichting moet zeer betrouwbaar zijn. De werkgevers en eigenaren van gebouwen zijn verantwoordelijk hiervoor. De verlichting bestaat uit vluchtrouteverlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met een vergroot risico, zodat eventuele werkzaamheden veilig kunnen worden afgerond, voordat het gebouw wordt verlaten. Het is zeer belangrijk dat noodverlichting te vertrouwen is. Als het nodig is in bepaalde situaties, moet het werken.

Als de netvoeding uitvalt, wordt de verlichting automatisch ingeschakeld. Door noodverlichting aan te schaffen voorkomt u dat uw werknemers en/of bezoekers de uitgang of een andere route niet meer kunnen vinden bij stroomuitval in uw pand. Bij rookontwikkeling door brand is het van groot belang dat alle mensen binnen uw bedrijf de vluchtroute kunnen vinden. Verlichting en een heldere bewegwijzering, bijvoorbeeld via verlichte pictogrammen, voorkomen en verminderen de kans dat uw personeel en bezoekers in paniek raken.

Altijd betrouwbaar

Noodverlichting is zo betrouwbaar doordat de lamp niet alleen is aangesloten op het lichtnet, maar ook een batterij of noodstroomvoeding heeft. In veel wetgeving en nadere regels zoals bouwbesluiten wordt de installatie ervan verplicht. In het bijzonder plekken waar zich in het algemeen veel mensen bevinden. Denk hierbij aan hotels, restaurant, werkplekken, flats en studentenhuizen.

De informatie geschiedt meestal via pictogrammen. Een pictogram is een symbool of afbeelding dat de plaats inneemt van een tekst. Een voordeel van een pictogram is dat het universeel is. Dus ook mensen die uit verschillende landen komen begrijpen het symbool.

Mocht u interesse hebben in het neerleggen van een compleet vluchtplan, dan kunnen wij u voorzien van alle soorten noodverlichting, met pictogrammen vluchtroutes, etc.

 

Tevens is het mogelijk om traditionele TL Armaturen om te laten bouwen tot noodarmaturen. Indien u hier meer informatie over wit hebben, dan bent u van harte welkom in onze showroom.

Reacties zijn gesloten.