• Klik hier om foto's van onze projecten te zien!

Spots

Voor elke plek en ieder gewenst effect

Er is een zeer breed assortiment verlichting en dus gigantisch veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een ouderwetse gloeilamp, een spaarlamp, spots, halogeenlampen of LED verlichting. Maar wat voor sfeer past nou bij mij en hoe ben ik het voordeligste uit? Misschien twijfelt u tussen LED of halogeenlampen, of onderzoekt u de mogelijkheden om van halogeen een overschakeling naar LED te maken. Daarom voor alle duidelijkheid alle voor- en nadelen op een rij.

Halogeen in plaats van LED(spots):

Waar bent u aan toe als u kiest voor halogeen in plaats van LED? Halogeenlampen worden doorgaans gebruikt als spot, en dan voornamelijk als inbouwspot. Dit komt doordat een halogeenlamp een smalle lichtbundel afgeeft die ook veel licht biedt. Het nadeel is wel dat er veel energie verloren gaat bij halogeenlampen. Dit komt doordat halogeenlampen de meeste energie in warmte omzetten en maar een klein deel in licht. Zeker aan het eind van de levensduur kunnen halogeenlampen meer warmte afgeven. Hierdoor verbruiken halogeenlampen relatief gezien veel energie, wat zonde is van de energie én uw portemonnee.

Wat is nou beter?

Voor inbouwspots worden dus ook vaak LED lampen gebruikt in plaats van halogeen lampen. Maar wat is nou beter? Halogeen of LED spots? Als we de twee vergelijken dan blijkt dat een halogeen lamp relatief meer energie verbruikt dan een LED lamp. Hierdoor zijn ze een onnodige belasting voor het milieu én uw portemonnee.
Wanneer u van halogeen overstapt naar LED kunt u tot wel 90% besparen! Verder blijkt uit onderzoek tussen halogeen en LED, dat LED lampen veiliger zijn. Dit komt omdat ze niet heet worden. Twijfelt u nog welk licht een betere sfeer en uitstraling biedt? Dan is het goed om te beseffen dat u met LED lampen evenmin hoeft in te leveren op prestatie. Onze LED lampen zijn te verkrijgen in warm wit licht én in dag licht. Zo is de keuze snel gemaakt!

Voor meer informatie kunt u bij ons in de showroom terecht.
U bent van harte welkom voor een goed advies.

Reacties zijn gesloten.